Institutia Societatea de Transport București STB SA
Nr. inregistrare TPBI
Data Inreg.
Tip Problema Alta problema
Detalii
Cod Vehicul
Nume Statie
Linia 23 / 19
Localitate Incident Bucuresti
Status Rezolvat
Termen Raspuns 27/08/24
Raspuns

Stimată doamnă,

 

Ca urmare a petiției dumneavoastră, înregistrată la Societatea de Transport București STB S.A. cu nr. 37039/2024, referitoare la problemele pe care le întâmpinaţi la urcarea în tramvaiele din liniile 19 și 23, vă comunicăm următoarele:

Parcul de tramvaie de care dispunem în prezent conţine un număr redus de vehicule cu podea coborâtă, care asigură un acces facil călătorilor cu probleme de mobilitate sau cu copii în cărucior.

De regulă, depourile au în administrare atât vagoane cu podea coborâtă, cât şi cu podea înaltă şi sunt obligate să le repartizeze pentru a circula intercalat.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că structura parcului circulant pe liniile la care faceți referire, a fost următoarea:

·         Pe linia 19 din cele 14 tururi care deservesc linia, la 8 au circulat vagoane cu podea parțial  coborâtă;

   ·         Pe linia 23 din cele 10 tururi care deservesc linia, la 7 au circulat vagoane cu podea parțial

coborâtă.

 

Treptat, prin eforturile PMB şi ale STB S.A., vor fi implementate mai multe proiecte de anvergură, care necesită costuri și eforturi deosebite. Implementarea lor poate fi realizată doar etapizat, iar rezultatele vor fi resimțite de călători într-un anumit orizont de timp, pe care ne străduim cu toții să-l facem cât mai scurt.

 

Menționăm că Aplicaţia Info TB asigură vizualizarea pe hartă a vehiculelor care beneficiază de accesibilitate sporită pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. La interogarea timpilor în stații, aplicația oferă posibilitatea de a afla daca stația permite accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii în vehiculele dotate cu rampă de acces sau cu podea coborâtă. Pe harta liniilor, utilizatorii pot observa daca vehiculele ce sunt repartizate în linie beneficiază de rampa de acces sau sunt cu podea coborâtă.

Numar Data Intrare 37039/19.07.2024
Numar Data Iesire 37039/25.07.2024