Institutia Societatea de Transport București STB SA
Nr. inregistrare TPBI
Data Inreg.
Tip Problema Climatizare
Detalii
Cod Vehicul
Nume Statie Drumetul
Linia 69
Localitate Incident
Status Rezolvat
Termen Raspuns 27/08/24
Raspuns

Stimată Doamnă,

 

Referitor la petiţia dumneavoastră, înregistrată la Societatea de Transport București STB S.A. cu nr. 37029/ 2024, vă comunicăm următoarele:

În sezonul cald, conducătorul de vehicul are obligația de a asigura un microclimat corespunzător în vehiculele echipate cu instalație de aer condiționat la temperaturi ale mediului ambiant mai mari de 26 grade Celsius. Conducătorii de vehicul sunt instruiți permanent, în cadrul ședințelor lunare de sănătate și securitate în muncă, cu privire la modul de conducere și de conduită în trafic sau față de publicul călător și cu privire la obligațiile ce le revin în timpul serviciului.

În parcul de troleibuze utilizat în prezent pe linia 69, există vehicule echipate cu instalaţie de aer condiţionat, însă, pentru o mai bună acoperire a cererii de transport, suntem nevoiţi să scoatem în traseu şi troleibuzele care nu sunt dotate din fabricație cu sisteme de climatizare.

Menționăm însă că acestea vor fi retrase definitiv din circulație, pe măsura achiziţionării de noi mijloace de transport, având în vedere că ȋn toate contractele de achiziție este prevăzută, ca o condiție obligatorie, echiparea vehiculelor cu instalație de aer condiționat ȋn salonul călătorilor.

 

Vă aducem la cunoștință că toate troleibuzele sunt verificate zilnic la retragerea în unitate, iar personalul Atelierului de Întreținere și Reparații din cadrul depourilor lucrează pentru menținerea vehiculelor în parametri normali de funcționare.

Numar Data Intrare 37029/19.07.2024
Numar Data Iesire 37029/ 01.08.2024