Institutia TPBI
Nr. inregistrare TPBI 4.783
Data Inreg. 14/06/24
Tip Problema Nerespectare program circulatie
Detalii
Cod Vehicul 343
Nume Statie Aurel Vlaicu
Linia 343
Localitate Incident Bucuresti
Status Rezolvat
Termen Raspuns 16/07/24
Raspuns

O eventuală modificare a traseului liniei de autobuz 343 prin eliminarea stațiilor „Pasaj CFR Chitila” și „Ferma Roșia” de pe acest traseu ar duce la obligativitatea efectuării manevrelor de întoarcere a vehiculelor în sensul giratoriu ce înconjoară monumentul „Jertfă Nașterii” de pe bulevardul Pipera și, nu în ultimul rând, la înființarea în zonă a unei stații de îmbarcare/ debarcare pentru călători.

Conform art. 35 alin (2) și (3) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, „amplasarea staţiilor pentru oprirea vehiculelor care efectuează transport de persoane se stabileşte de către autorităţile administraţiei publice locale cu avizul administratorului drumului şi al poliţiei rutiere” și „semnalizarea staţiilor pentru oprirea vehiculelor care efectuează transport de persoane şi amenajarea acestora se asigură de către consiliile locale în intravilan şi de către consiliile judeţene în extravilan, indiferent de categoria drumului, cu avizul administratorului drumului şi al poliţiei rutiere”.

Întrucât locul respectiv se află pe teritoriul unității administrativ-teritoriale Voluntari, TPBI a făcut deja demersuri cu privire la necesitatea realizării amenajărilor rutiere, care au fost înaintate conducerii Primăriei Orașului Voluntari.

În acest sens, după crearea condițiilor legale pentru funcționarea stației în cauză, TPBI va dispune aplicarea măsurilor de modificare a traseului liniei 343.

Vă mulțumim pentru implicare.

Numar Data Intrare
Numar Data Iesire